tisdag 13 december 2011

Omstart

I morse var det inget traditionellt luciafirande på dagis. Just idag stängdes dagis för en omfattande renovering sedan man hittat mögel i byggnaden. Under tiden som detta sker har barnen evakuerats till Sävaråkyrkan och idag var första dagen på nya stället. Barnen känner ju väl till kyrkan och tyckte det var mycket spännande att dagis nu skulle vara där. Hoppas det håller i sig för renoveringen lär ta några månader. Det bästa vore väl att riva hela kåken men det kostar säkert för mycket...


3 kommentarer:

  1. Barnen kommer att ha det finfint i de provisoriska lokalerna. Jag hoppas verkligen att förskolan renas helt från mögel så att det inte ligger kvar en liten härd och ger barnen allergier.

    Vilken fin bild! Stämningsfull.

    SvaraRadera
  2. Men då kanske ni har orsaken där till alla era vab-dagar. Om det är mögel så kan ju barnen reagerat på det. Så var ju det ju för mig när jag var i poolen och jobbade i olika lokaler som är dåliga. Känner ju oxå av det här hemma, men nu ska det åtgärdas efter nyår :) Hoppas dom kryar på sig snart och ni har det gott. Kram :)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vad tråkigt med mögelskadan! Jag vet hur det känns... vi har ju ett föräldrarkooperativ så vi fick styra upp en akut flytt efter att det regnat skyfall i 2 h och vatten kom in och stod på golvet (typ 30 cm högt) och det blev en enorm vattenskada... Vi familjer (11 st) fick fixa allt själva, packa, kontakt med kommun, flytta, försäkring, och inte minst packa upp allt, sätta upp alla hyllor osv osv och köpa in nya möbler och iordningställa det nya stället.
    Barnen trivs dock som fiskar i vattnet, det är så felxibla. Trots att de kommit till en gård med enbart en liten sandplätt o resten "naturtomt" dvs lera/skog...berg. (Från klätterställning, rutschkana, cyklar, sandlåda, gungor, lekstuga, grönsaksland.. ja du fattar).
    Fast vi föräldrar o fröknar tycker det är jobbigt... Det är ju oftast de vuxna som tycker det...
    Jag hoppas barnen o fröknarna kommer att trivas för er,
    kram o lycka till!

    SvaraRadera