måndag 18 juli 2011

I bastun

Vardagen  är full av aktivitet. Man har inte tid att under dagen prata med varandra om annat än barnen eller hur man ska lägga upp dagen. Kvällstid blir det träning och sedan hamnar man oftast i soffan framför tv:n. När finns tiden och orken att prata med varandra?

Vi har som vana att sätta oss i bastun nu och då. Där finns inget Internet, ingen tv eller telefoner som stör utan bara vi. I bastun pratar vi om allt mellan himmel och jord. Vi planerar för tiden som ligger framför oss och ser tillbaks på det som varit. Vi lär känna varandra på nytt och det behövs sannerligen för man hinner förändras rätt mycket på 10 år.

En bastu borde alla ha. :-)

5 kommentarer:

  1. När du beskriver det som du gör - ja, alla borde ha en bastu. I soffan blir det lätt så att TVn kommer igång eller mobilen, eller datorn. Här är det uestunderna som ger fritt spelrum åt alla tankar. Förr var det en stund efter sänggåendet. Numera slocknar jag rätt så snabbt. :)

    SvaraRadera
  2. Ja jag håller verkligen med. Vardagen är full av alla "måsten" så det är svårt att hinna med. Kanske måste göra i ordning vår bastu i alla fall....;-)

    SvaraRadera
  3. Ett annat ställe är bilen vid längre resor och speciellt när barnen sover.

    SvaraRadera
  4. Bilen funkar ofta för oss oxå. ;)

    SvaraRadera
  5. I bilen somnar jag alltid...

    SvaraRadera